468x60 Reklam Alanı !

İnternetten pazarlama nedir?

Yorum Ekle

İnternette pazarlama yapan profesyoneller faaliyetlerini gerçekleştirirken aşağıda görülen kurallar dizisini dikkate almalı ve kendilerini buna göre yönlendirmelidirler.

1. Bir özel hayata ve mülkiyet hakkının korunması suretiyle bunlara gelebilecek zararları engellemek üzere profesyonel ahlakın gereklerini yerine getirmek.
2. İnternette pazarlama ile ilgili olmasa da posta, telefon, faks veya diğer yayın ve dağıtım organları için halihazırda uygulanan tüm yasalara uymak.
3. İnternette pazarlamacılıkla ilgili yasal uygulamalardaki tüm değişiklikleri sürekli izlemek.
4. Firmanın içinde riskli görülen konularla ilgili olan departmanlarla sürekli iletişim içinde olmak ve internette pazarlama yaparken izlenecek politika üzerinde sürekli görüşmeler yapmak.
5. İnternette gerçekleştirilecek faaliyetlerle ilgili olarak, firma işverenlerinin, müşterilerin ve söz sahibi kişilerin fikir birliğine varmasını sağlamak.
Özel Hayat


Müşterilerden alınan bilgiler gizli tutulmalı ve bilgilerin toplanması sırasında belirtilen amaçlar dahilinde kullanılmalıdır. Tüm veriler, özellikle de gizli müşteri verileri, tüm izinsiz erişim çabalarına karşı korunmalıdır.
Mülkiyet


İnternet kaynaklarından elde edilen bilgiler düzgün bir şekilde resmi şartlara uygun olarak belgelenmeli ve saklanmalıdır. Sahiplenilen bilgiler korunmalı ve bunlara önem verilmelidir. Pazarlamacılar, bilgisayar ve network sistemlerinin bütünlüğüne ve içerdiklerine saygı göstermelidir.
Erişim


Pazarlamacılar hesaplara, giriş kodlarına ve diğer gizli bilgilere erişimi denetlemeli ve bu tip bilgiler ancak sorumlu kişi tarafından onay verildiğinde incelenmeye sunulmalı veya içeriği hakkında bilgi verilmelidir. Diğer kuruluşların, kişilerin bilgi sistemlerinin bütünlüğüne saygı gösterilmeli, bu anlamda bilgi aktarımındır.

0 yorum:

Yorum Gönder

468x60 Reklam Alanı !